A A A

Recreatie

Het grootste aantal aanvragen en toekenningen vinden we in de categorie Recreatie: 85 projecten, gehonoreerd met een totaalbedrag van € 364.000. Een derde hiervan zijn sportprojecten. Naast korte vakanties en gezellige uitstapjes financierden we veel receptieve cultuurprojecten, zoals muziek- of theatervoorstellingen in verpleeghuizen.

  • Stichting Komt het Zien! maakt zes uitvoeringen van de circustheatervoorstelling Koud Kunstje! van Wintercircus Arlette Hanson toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Of je nu de voorstelling met eigen ogen ziet, of hoort via live audiodescriptie, ontdekt op het ‘voelplein’ met decorstukken en kostuums, en beleeft door een ontmoeting met de artiesten: de ervaring ervan is vergelijkbaar.
  • Stichting Erfgoed Stein organiseert herinneringsmiddagen in de gemeente Stein (Zuid-Limburg). Onder begeleiding van erfgoedspecialisten en met gebruik van historisch (foto)materiaal halen ouderen herinneringen op.
  • De Nieuwe Belevenis is een beleveniswereld voor diep dementerende ouderen, mensen met een meervoudige handicap en ernstig zieke kinderen. Een prikkelarme, magische omgeving, die ver af staat van de dagelijkse realiteit. Niet hun beperkingen, maar hun mogelijkheden staan hier centraal: alles mag en niets moet.
Delen