A A A

Monitoring

Onze medewerkers hebben periodiek contact met de grootste en/of meest risicovolle projecten over de voortgang. We constateren dat organisaties deze betrokkenheid op prijs stellen.

  • Theater Veder gaat in Noord-, Midden- en Zuid-Nederland twee jaar lang zijn Methode Veder toepassen: het leggen van wederkerig contact tussen zorgverleners en ouderen met dementie, door middel van muziek, poëzie en theater. Zorgmedewerkers leren hoe ze elementen uit de methode kunnen toepassen in hun dagelijkse omgang met de bewoners.
  • Museumdocenten van Museum Het Rembrandthuis bezoeken 100 verzorgings- en verpleeghuizen. Zij nemen een mobiele unit inclusief drukpers mee. De bewoners, die niet meer zelf naar het museum kunnen, volgen een workshop etsen en maken kennis met het leven van Rembrandt. Ze krijgen zo alsnog een unieke museumervaring.
  • Stichting CareClowns ontving in 2015 en 2016 financiële steun voor een doorstart van een consortium van fondsen (bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 110.000). In 2016 hebben 19 CareClowns ruim 600 bezoeken afgelegd en zijn meer dan 7.200 ouderen met dementie bereikt. De donateurswerving verliep minder voorspoedig dan gedacht, waardoor er onzekerheid is ontstaan over een duurzame financiering voor de komende jaren. De directie van CareClowns is echter hoopvol gestemd en komt in 2017 met een aangepast bedrijfsplan.
Delen